Пожарникарите отбелязват професионалния си празник.  На 14 септември 1905 година е учредено

...
Пожарникарите отбелязват професионалния си празник.  На 14 септември 1905 година е учредено
Коментари Харесай

Днес е професионален празник на пожарникарите

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник.  На 14 септември 1905 година е учредено първото професионално обединяване на огнеборците в България.

Датата беше почетена в петък с водосвет и с поднасяне на венци пред мемориалната плоча в памет на починалите при осъществяване на служебния си дълг чиновници на дирекцията. Само от началото на годината огнеборците са реагирали на над 40 хиляди случая. През последната седмица записаните случаи са повече от две хиляди. 

А в това време българските пожарникари се подредиха трети в щафетата на Световното състезание по пожаро-приложен спорт. Пламен Писков, Георги Георгиев, Велин Иванов и Михаил Костов завоюваха бронзови медали с време 57 секунди 68 стотни. Преди българите са Беларус със сребро и тимът на Русия със злато. Националният тим на страната ни взе участие в елитната конкуренция в съветския град Саратов. Пожаро-приложният спорт съществува в Европа от 20-те години на предишния век. Правилата за надпреварите са заимствани от обстановките, в които попадат огнеборците всеки ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР